میوه عناب کاربردهای زیادی در طب سنتی ایرانی بهعنوان داروی ضدسرفه، ملین و کاهنده فشار خون دارد. این میوه در طب سنتی در ترکیب با سایر داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه استفاده میشود.
عناب به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به صورت جوشانده میتواند در درمان بسیاری از عوارض سرماخوردگی مانند سرفه کمک کننده باشد.
عناب میتواند تاثیر برخی داروها را از بین ببرد و یا تاثیر آنها را برعکس کند که این موضوع میتواند برای شخص بیمار خطرناک باشد. به عنوان مثال، افرادی که از داروهای ضدافسردگی استفاده میکنند، باید از خوردن عناب اجتناب کنند.
هیچ مطالعه ای بر روی انسان انجام نشده است که شواهد قطعی برای همین موضوع ارائه دهد. اما خوردن یک مشت عناب در مواقعی که استرس خاصی دارید ضرری ندارد.
عناب تازه حاوی چندین نوع ویتامین است. در عوض، عناب خشک کالری و مواد معدنی بیشتری دارد.
میوه عناب میتواند به مبارزه با عفونتها کمک کند زیرا سرشار از فیتوکمیکالهای تقویت کننده سیستم ایمنی است.
همچنین مقدار زیای فیبر دارد و آن را به عنوان یکی از مواد غذایی مفید برای کبد چرب محسوب میکند و میتواند نقش موثری در رژیم غذایی داشته باشد.همچنین از این میوه در طب سنتی به منظور جلوگیری از ریزش موها نیز استفاده میشود.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.
با مقایسه ارزش غذایی عناب میتوان به خواص عناب تازه و خشک نیز پی برد. در این جدول، ارزش غذایی ۱۰۰ گرم عناب تازه خام و ۱۰۰ گرم عناب خشک چینی ارائه شده است.
بنابراین بهتر است با مصرف به اندازهی این میوه از بروز عوارض عناب برای مردان پیشگیری کنید.
عناب تازه را میتوان ۳ تا ۴ روز در دمای اتاق نگه داشت اما در یخچال تا چند هفته تازه میماند.
عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند. رویشگاه اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور میشود که خاستگاه طبیعی آن به نظر در آسیای جنوبی بین لبنان، جنوب غرب افغانستان، شمال هن ، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین است و خراسان جنوبی را قطب تولید عناب کشور ایران میدانند.
به دلیل اینکه از خواص عناب برای کبد کاهش آنزیمهای کبدی در خون خواص عناب تازه چیست است، بنابراین زمانی که میخواهید آزمایش آنزیمهای کبدی را انجام دهید، بهتر است مصرف عناب را به مدت چند روز قطع نمایید تا جواب آزمایش شما دقیقتر باشد.
این ماده مغذی کمک میکند دفع راحت و بیشتری داشته باشید. با بهتر شدن دفع، حرکت غذا در اندام گوارشی سریعتر و احتمال یبوست کم میشود.